İçerik
Batarya şişmesinin telefona verdiği zararlar
Batarya şişmesi ekrana zarar verir mi? Direk bu sorunun cevabını verelim. Evet kesinlikle hem ekrana hem de diğer parçalara zarar verir. Batarya şiştiği zaman kasaya, ekrana ve arka cam kapağa baskı yapar. Kullandığınız telefonun modeline göre ise verilen zararların şiddet farklı olabilir.
Batarya şişmesinin iPhone cihazlara verdiği zararlar
iPhone cihazlarını incelediğimiz iPhone 5 modelinden iPhone 8 Plus modeline kadar telefonların dış aksamı ekran ve kasadan oluşur. Bu modeller arasında batarya şişmesi yaşandığında ilk karşılaşılan sorun ekranın kasadan ayrılmasıdır. Bununla birlikte ekranın kırılması olarak verilebilir. Maalesef ki bazı durumlarda anakarta yapılan baskı geri dönüşü olmayan anakart arızalarına sebebiyet verebilmektedir.
iPhone 8 sonrasındaki modellerde ise telefonun dış aksamı ekran, orta kasa ve arka camdan oluşmaktadır. Bu modellerde batarya şişmesi yaşandığında genellikle gördüğümüz sorun ise arka cam kapağın kırılmasıdır. Ama tabii ekran ve anakartta sorunlar gözlemlenmiştir.
Batarya şişmesinin Samsung cihazlara verdiği zararlar
Samsung akıllı telefonları genellikle kasalı ekran ile arka cam kapak ya da ekran, orta kasa ve arka cam kapaktan oluşur. Samsung cihazlarda batarya şişmesi yaşandığında en çok karşılaştığımız durumlar ekran veya arka cam kapağın kırılmasıdır.
Samsung telefonlarda karşılaştığımız bir diğer durum ise batarya şimesinin anakartı çatlatmasıdır. Diğer telefonların anakartlarına göre Samsung anakartları daha hassastır.
Batarya şişmesinin diğer modellere verdiği zararlar
Diğer android cihazlarda da batarya şişmeleri ekrana, anakarta ve arka cam kapağa zarar vermektedir.
Batarya şişmesi ekranı kırar mı?
Batarya şişmesi ilerlediği zaman ekranın çatlamasına ve kırılmasına sebep olmaktadır. Çünkü çok büyük bir baskı oluşur. Ekran camdan üretildiği için bu baskıya dayanamaz ve içten kırılır.
Genellikle iç ekran kırılması ve bunun sonucunda mürekkep dağılması tarzında siyah – mor lekeler gözlemlenmektedir.
Bataryanın şiştiği nasıl anlaşılır?
Bir telefonun bataryasının şişmeye başladığı telefon şarjının hızlı bir şekilde bitmeye başlamasından ve telefona yatay olarak baktığınızda kasada bir tümseklik oluşmasından anlaşılmaktadır.
Böyle bir durumla karşılaşıldığında biran önce uzman bir teknisyen tarafından batarya değişimi yapılması gerekir. Aksi taktirde geri dönüşü olmayan maddi zararlar gözlemlenebilir.
Şişmiş batarya videosu
Hemen aşağıda paylaşmış olduğumuz videoda şişmiş bataryalar üzerinde yapmış olduğumuz bir deneyi izleyebilirsiniz.
Batarya şiştiğinde ne yapılmalı
Batarya şişmesi sorunu yaşandığında profesyonel bir teknisyen tarafından değişiminin yapılması gerekir. Akıllı telefon batarya değişimi alanında uzman ve tecrübeli teknisyenlerimiz tarafından 1 saat içerisinde yapılır. Bu süre 2 taraflı kargo gönderim hizmetimizden faydalanıldığında ise 3 (üç) iş günüdür.
- Bilgileriniz silinmez.
- Telefon şarj dayanıklılık süresi ilk günkü performansına geri döner.
- Telefonunuz 6 ay GSM İletişim onaylı batarya garanti kartı ile birlikte sizlere teslim edilir.
Batarya değişimi hakkında aklınıza takılan bütün soruları 02165504060 müşteri temsilcisi hattımızı arayarak ya da yorum alanından yazarak sorabilirsiniz.